Billig reise til Tromsø

Tromsø, van life, budget trip, northern light, aurora borealis
Tromsø, Billig reise, nordlys
Våkner opp til dette <3

Vi endelig gjorde en billig reise til Tromsø!!!

Jeg ville virkelig se nordlyset. Jeg mener jeg bor i Norge i 2 år og hadde ikke fått muligheten til å se Aurora Borealis. Det er utilgivelig.

Et av de beste stedene i Norge å se det er Tromsø. Jeg vet at det er mindre steder mer ut i naturen som også har gode forhold for å fange lysene, men Tromsø har en flyplass med mange daglige flyreiser, museer og det er ganske vant til turister, så det er rikelig med mat og supermarkeder. Alle disse er nyttige for å holde et lavt budsjett.

Vi planla det, men som alt i Norge … det er dyrt.

Hva å gjøre???

Vel, la oss bare gå Billig reise til Tromsø 🙂

Mer enn noen annen tur du trenger å planlegge. Så her er de beste forslagene for å planlegge en budsjettreise til Tromsø

Planlegger

  • Overnatting
  • Reiser
  • Mat
  • Se nordlyset
  • Å turnere eller ikke å turnere
  • Dyreliv og natur
  • Totalt budsjett

Overnatting

Så du har dine vanlige alternativer: hotell, airfy, vandrerhjem. Jeg tviler på at det er billige hoteller i Tromsø. Du kan finne vandrerhjem og billig air billig. De er et godt alternativ hvis du liker komforten til en seng og et bad.

Men vi ville se lysene og ikke betale en halv lønn på en tur, så vi trengte også å leie en bil.

Så jeg fant denne dyrebarheten på Airbnb- a CAMPERVAN

Tromsø, Billig reise, nordlys, van life
Hjemmet vårt i 2 dager

Sjekk det her

Hva kan være mer passende? En bil og et hotell.

Beste valget noensinne !!!! Det gjorde turen vår sååå spesiell. Romantisk og koselig. Bare oss to under himmelen og ser på nordlyset.

Reiser

Så som du forsto leide vi en varebil. Dette tillot oss å holde deg langt fra Tromsø sentrum, så du trenger ikke å bekymre deg for å reise 1 eller 2 timer for å se lysene og deretter gå tilbake. Vi reiste til de beste stedene for å få en fantastisk utsikt, og sov bare i bilen. Det var flott.

Vi dro nesten helt til Finland.

Tromsø, Billig reise, nordlys
Gå deg vill i naturen

Å leie en bil er åpenbart et godt alternativ, men det betyr at du må planlegge tur-retur. Og la meg si deg, veiene er isete, svingete og mørke.

I tillegg til å sove i bilen betyr det at du kan glede deg over varm Gløgg (norsk gløgg) mens du ser på lysene. Som vi sikkert gjorde <3

Eller du kan lage deg en fin pott kaffe eller te siden varebilen har komfyr. Og til og med spise middag under lysene.

Fortsatt trenger du sannsynligvis å gå fra flyplassen til sentrum. Ikke la deg lure av den spesielle flybussen. Disse er dyrere og uten noen fordel.

Trick – Når du skal forlate flyplassen, gå ned til -1 nivå, parkeringsplassen. Gå over parkeringsplassen, og når du kommer til gaten vil du se et normalt busstopp. Der kan du kjøpe en billett for buss n 40 eller 42 for 3,6 € i stedet for 11 € for Flybussen

Advarsel – hvis du velger å bruke bussene daglig, ikke glem at du trenger penger for å kjøpe billetten på bussen. Det er noen billettmaskiner i sentrum som tillater kort.

Mat

Som du sikkert vet at Norge er veldig dyrt. Bare så du har en idé om at et måltid på Burguer king vil koste deg rundt 12 €, en stor pizza for 2 på Pepe’s pizza er rundt 30 €.

Budsjettmat = hjemmelaget mat.

Vi endte med å lage mat i varebilen. Nudler, pasta, egg, havregryn. Enkle ting, men likevel er det veldig bra å ha varm mat i det kalde været. Så for å holde turen til en lav pris, trenger du å lage maten. Å dra ut er ikke et alternativ i Norge.

Tromsø, Billig reise, nordlys, gløgg
Gløgg

Noen supermarkeder har også billig varm mat å ta med, som Sparskjøp eller Meny (du har burgere for 4 €, hele stekte kyllinger 7 €, og andre retter)

Vi fikk til og med spise frossen yoghurt i varebilen. Men det har mer å gjøre med at yoghurtene våre frøs over natten ahahah

Se nordlyset

Dette var vårt hovedmål. Vi ønsket å forsikre oss om at vi så dem, men ville ikke bruke mye på en tur med andre mennesker.

Så vi brukte internett, og lokale venner råder til å komme til de beste stedene for å se lysene selv. Vet ikke om du har fått dette enda, men jeg er en stor fan av DIY – gjør det selv!

Hvis du er interessert i dette, sjekk innlegget mitt – Nordlyset

Vi er ikke eksperter, men vi klarte å planlegge og se lysene begge nettene vi var i Tromsø, så jeg tror vi ikke er så dårlige til det;)

Å turnere eller ikke å turnere

Ohh Helvete på turene..

Hvis du begynner å søke om Tromsø på nettet, er det meste av det du finner tur. Du føler deg nesten som du virkelig trenger å gjøre en tur, ellers vil du ikke oppleve noe. Du har turer for alt, men de viktigste er:

  • Nordlys
  • Husky gård og slegge
  • Mate reinsdyrene
  • Reinsdyr og samisk lunsj
  • Hval safari

Nordlys

Vel, vi bestemte oss allerede for at vi ikke ville ha en tur for nordlyset. Jeg var trygg på at jeg bestilte en god himmelhelg, så det skulle være ganske enkelt å se dem. Nesten alle nordmenn jeg kjenner nevner at de virket Auroraen, så vi burde være i stand til det.

Husky gård og slegg

Jeg så noen bilder av Husky-pulkene og for å være ærlig er vi ikke store fans av disse gruppeaktivitetene. Så selv om pulkene er individuelle, er du fremdeles på et tog med de andre menneskene og andre pulker.

Det virket ikke så interessant, spesielt for prisen. Og definitivt ikke hyggelig å sette dyrene igjennom det bare slik at du kan ta noen bilder og sitte på en slegge. Så definitivt et nei nei for oss

Mat reinen, reinsdyren og samisk lunsj

Reinsdyr. Jeg bare elsker dem. Hver gang jeg tenker på jul og snødyr tenker jeg på dem. De er så søte. Mye mindre enn jeg trodde av en eller annen grunn. Så jeg ville virkelig se dem ville. Men igjen … prisene på dette. Og det er tydeligvis ikke sikkert du vil se dem. Så igjen bestemte vi oss for å gå på egen hånd, med noen lokale råd, for å lete etter reinen.

Dessverre fant vi dem ikke 🙁

På den annen side klarte vi å se kjøligere dyr. Vi så ørn, en rev og 7 ville elger

Tromsø, Billig reise, nordlys, elg
Kan du finne dem? Jeg vet..så … bilder … men du kan ikke komme for nær dem

Ja, elger !! OMG de er gigantiske hester med gevir. Så utrolig.

Jeg var trist at jeg ikke kunne mate noen rein, men på den annen side forventet jeg aldri å se elgene.

Hval Safari

Endelig var min største ubesluttsomhet hvalsafari. Så jeg spurte rundt nordmennene som hadde sett det, og de virket ikke så begeistret for det.

Men jeg ville gått hvis vi var der lenger. Men 2 og en halv dag, når dagslyset slutter 15:30 gir deg ikke mye dagtid. Og jeg var mer interessert i å se lysene, naturen og dyrene.

Hvaleturene koster minimum 150 €, og kan vare i opptil 8 timer. Dette innebar å se lysene og reise tilbake til Tromsø for å være der klokka 8 eller 9 om morgenen. Vi ville glede oss over lysene uten stress.

Jeg synes det må være en fantastisk ting å se disse havgigantene i det kalde vannet med den fantastiske naturen i fjordene og isete fjell. Kanskje en annen gang.

Dyreliv og natur

Som jeg nevnte å ha en bil eller en varebil vil tillate deg å finne dyrelivet … i naturen.

Jeg vet at det er lettere på en tur å reise til steder der du er sikker på å se de tingene du ønsker, i stedet for bare å vandre rundt og lete etter det. Til slutt besøker du bare en større dyrehage.

Men ikke bare er det billigere, det er mer naturlig og morsomt! Vi kjørte bare i timevis og likte naturen, så på fjellene og lette etter dyr. Og vi fant dem !!

Kanskje vil du være trist at du ikke endte opp med å se alt du kunne, og kanskje det er alt vennene dine vil spørre deg om, men på den annen side hadde du nok penger til å dra dit

Totalt budsjett

Til slutt er dette hvor mye vi brukte på budsjettturen vår til Tromsø

  • Van – 72€ per natt + 52 € tjenester (rengjøring og slikt)- Total 195€
  • Diesel – Dette avhenger tydeligvis av hvor langt du vil gå. Vi reiste mye på disse 2 dagene- 80€
  • Buss – til og fra flyplass – 3,6 € per tur per person- 14,4€
  • Tours – 0€
  • Mat – Supermarked – 22 €, Vinmonopolet (for Gløgg) – 36 €, Restaurant for å prøve hval og forsegle kjøtt – 50€ – Total 108€

TOTAL (uten fly) – 397,4 € for 2 personer

For opplevelsen er langt viktigere enn budsjettet! Risiker mer! Du kan dra hvor som helst med lite penger

Tromsø, Billig reise, nordlys, van life

Ta risikoen og dra på en budsjettreise til Tromsø! Du vil ikke angre;)

P.S – Vi dro til ett “museum” – Polaria. Men det er for et annet innlegg;)