3-lags Kake

three layer cake chocolate raspberry, white chocolate, swiss merengue buttercream

Sjokolade, bringebær og hvit sjokolade

three layer cake chocolate raspberry, white chocolate

Se for deg dette … en 3-lags kake … ett lag sjokolade, et annet bringebær og hvit sjokolade … alt dekket av en fantastisk sveitsisk marengs smørkrem

3-lags kake med bringebær/hvit sjokolade og sjokoladeganache-fyll

Sikler allerede?

three layer cake chocolate raspberry, white chocolate

Vel, ærlig talt var denne kaken en prøve å begynne å lage mer profesjonelle kaker. Gjett at det ikke var et dårlig forsøk. Neste gang det blir en kake med tre etasjes, ehehe

Dette er en ganske enkel kake, den beste for din praksis, men også god å imponere.

I tillegg til at du vet at jeg elsker dessert og aldri kan bestemme hva jeg skal gjøre – som du kan se av mine 2 i 1 klassiske ostekaker og peanøttsmør. Med denne kaken kan du i utgangspunktet ha 2 desserter i en. Velg bare fyllene du liker best.

Jeg brukte en boksekake, ville gjøre dem raske og enkle og vie mer tid til fyllingen og den perfekte sveitske marengssmørkremen. Jeg baserte den sveitsiske marengsen min i en av mine favoritt konditorer Cupcake Jemma – sjekk videoen hennes her

swiss merengue
Den sveitsiske marengsen

Så la oss sjekke hvordan du lager denne 3-lags kaken med bringebær / hvit sjokolade og sjokoladeganache-fylling

3 Lags Kake

Recipe by JoanaCourse: Dessert
Cooking time

1

hour 

Ingredients

  • 1 vaniljekake boks + hva du trenger å legge til for å lage den

  • 200 g Mørk sjokolade

  • 50 ml Fløte + 2 ss

  • 100g Bringebær (jeg brukte frosne)

  • 300g Hvit sjokolade

  • 4 Eggehviter

  • 300g Melis

  • 400g Hakket usaltet smør, mykt

  • 1 ss vaniljeekstrakt

Directions

  • Start først med å lage kaken i henhold til instruksjonene, kok den og la den avkjøles. Del den deretter i 3 lag.
  • Sjokoladeganache. Varm opp 50 ml krem i mikrobølgeovnen. Tilsett så sjokoladen og la den smelte noen minutter. Den blir fin og blank.
  • Bringebær / hvit sjokolade ganache. Varm bringebærene i en panne til de blir til en lime. Hvis du ikke liker frøene, kan du sil dem nå. Slå av varmen og tilsett hvit sjokolade og kremen.
  • Sveitsisk marengs smørkrem. Tilsett litt vann i en sauspanne for å lage en bain marie. Tilsett egggehvitene og sukkeret i en metall- eller glassbolle. Sett bollen i pannen, pass på at vannmengden ikke berører bollen, på svak varme. Rør det til sukkeret har løst seg opp. Når det er gjort. Fjern fra bain marie og sett den i mikseren. Visp den i middels høy hastighet i omtrent 10 minutter til den er helt avkjølt og lager fine topper. Tilsett nå smøret i små biter, mens mikseren er på middels hastighet. La smøret blande seg ordentlig før du tilsetter mer. Tilsett vaniljen når den er fin og blank. Legg den i en kringlepose.

Detaljer

I en 3-lags kake er det forskjellige komponenter, og disse detaljene lager kaken, så fortsett å lese;)

Den sveitsiske marengsen

Ikke bekymre deg hvis det ser klumpete og kornete ut, det vil bli fikset til slutt. Når du er ferdig med å integrere smøret, skal blandingen være jevn og kremet. Pisk den til den er.

La oss nå sette sammen kaken.

Bruk først en kakeskivplate. Det vil gjøre det så mye enkelt å spre smørkremen. Begynn med å legge litt smørkrem på basen så kaken din ikke glir. Legg det første laget av kaken. Nå er disse fyllingene litt rennende, så for å unngå at de kommer ut på sidene, gjør du et utvendig lag med smørkrem. Som en demning for fyllingen din. Legg sjokoladefyllet i midten. Dekk til med det andre laget, og gjenta buttercreamdammen og fyllet. Legg det siste kakelag.

Frosting av kaken

Først må du lage et smuldagslag på kaken. Så spred litt smørkrem på utsiden med en slikkepott. Dette lagene er tynne og det unike formålet er å forhindre at smuldrene fra kaken blandes med frosten. Sett den i kjøleskapet i minst 30 min. Fortsett deretter å rørfrost helt over kaken din. Roter kaken mens du bruker en slikkepott mens du holder spatelen i en fast stilling slik at laget er homogent. For kakens kanter må du bare bringe smørkremen med spatelen forsiktig inn og holde en lignende høyde overalt.

Er det ikke fantastisk !! En 3-lags kake med bringebær / hvit sjokolade og sjokoladeganache-fylling.

Denne smakskombinasjonen er bare for god til å være sann. Du må definitivt prøve det!

three layer cake chocolate raspberry, white chocolate, swiss merengue buttercream

Nyt 🙂