Fantastisk kremet blomkålsuppe eller Sunn Bechamelsaus

Denne blomkålsuppen er smaksrik og enkel. Og ikke bare det, men du kan også bruke den til å erstatte sausbaser, som hvit saus, for en sunnere oppskrift med få kalorier.

blomkålsuppe eller Sunn Bechamelsaus

Opprinnelse og nysgjerrigheter

Denne hvite brokkolien – selv om den har mange mulige farger, fra oransje til lilla, og til og med grønn – er en korsblomstrende grønnsak som oppsto i Asia og Middelhavsområdet og spredte seg over Europa på 1400-tallet.

Visste du at den er Nepals nasjonale grønnsak og en grunnleggende del av deres mat?

Bestanddeler og helsefordeler

Blomkål er fylt med vitamin C, K, svovel, kalsium, jern, kalium og magnesium. Når det gjelder helsemessige fordeler, inneholder den glukosinolater og isotiocyanater, stoffer som beskytter celler mot kreft, men også fungerer som antiinflammatoriske midler, antioksidanter, antivirale og antibakterielle midler; sulforafan, karotenoider og flavonoider, alle antioksidanter, kolin, en substans som hjelper til med hjernens utvikling og syntese av DNA, og indol-3-karbinol (I3C), et plantestrogen som bidrar til å balansere hormonene våre.

Selv om grønnsaker alltid er bra for helsen din, må man være oppmerksom på store mengder blomkål ved tilstander som hjerte-, fordøyelses- eller skjoldbruskkjertelproblemer, da noen av komponentene kan forårsake negative effekter. På den annen side har denne grønnsaken andre komponenter som har positive effekter på disse forholdene, som å redusere blodtrykket. Rådfør deg alltid med legen eller dietetiker hvis du har helseproblemer for å vite hvordan kostholdet ditt bør se ut.

Sunn Bechamelsaus og vitsaus med lavt kaloriinnhold

Denne kremede blomkålsuppen

En av de flotte tingene med denne suppen er at, i motsetning til de fleste fløtesupper laget med fløte, og derfor med mye ekstra kalorier, bruker denne melk. Uten å miste noe av fløteheten eller smaken, oppnår du en mye sunnere suppe.

Noen ganger prøver vi for hardt å legge til grønnsaker i kostholdet vårt, når det kan være så enkelt.

Det beste av alt er hvor enkel denne suppen er. Med bare 2 til 3 ingredienser, siden du kan droppe olivenoljen og lage den bare med blomkål og melk.

Å bruke stekt blomkål i stedet for rå vil forsterke smakene. Liker du en intens stekt blomkål med en karamellisert dyp smak? Eller foretrekker du en mild krem med et hint av blomkål i bakgrunnen? Det er opp til deg å endre det etter dine preferanser. Det vil ikke påvirke oppskriften.

Kremet blomkålsuppe

Recipe by JoanaCourse: Recipes
Cooking time

40

minutes

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshode (ca. 0,5 kg til 1 kg)

  • 100ml melk

  • 2 ss olivenolje

  • Salt og pepper

  • Vann for å justere konsistensen

Directions

  • Kutt blomkål i buketter og spre dem utover et bakebrett. Tilsett olivenolje og gni det inn i alle bukettene. Stek i ovnen med grillfunksjonen på, ved 180 grader i 20 minutter – snu dem halvveis. Avhengig av ovnen din kan det ta lengre eller kortere tid.
  • I en kjele, tilsett blomkål, melk, salt og pepper. La det koke til blomkålen er helt kokt, cirka 15 minutter.
  • Miks suppen i en food processor eller med en stavmikser.Blend the soup in a food processor or with a magic wand blender.

Notes

  • Jeg liker å tilsette litt muskatnøtt.
  • Du kan tilsette buljong eller vann hvis konsistensen er for tykk.
  • Hvis du velger å hoppe over stekingen, kan du bruke olivenoljen i begynnelsen for å steke blomkålen i kjelen før du tilsetter melken.

Ønsker du en annen suppeinspirasjon? Sjekk min ristede røde paprikasuppe. Den er deilig og kan også brukes som saus til pasta eller kylling.